Gossip Girl

Det stora inflytande som rykten och skvaller har på människor och de liv vi lever speglas tydligt i tv-serien Gossip Girl. ”Gossip Girl” är inte bara namnet på serien, utan också på den skvallerälskande bloggerskan som fungerar som allvetande berättare i serien. Serien är baserad på en bokserie med samma namn skriven av Cecily von Ziegesar, och omvandlades till en tv-serie av Josh Schwartz och Stephanie Savage. Serien sändes ursprungligen på The CW Network mellan september 2007 och december 2012.

I serien får man följa de intriger om omger en rad överklasstonåringar som bor på Upper East Side på Manhattan i New York. Det första avsnittet börjar med att den tonåriga mediakändisen Serena van der Woodsen återvänder till Manhattan efter att ha varit frånvarande från staden under mystiska omständigheter. Skvallerbloggerskan ”Gossip Girl” avslöjar att Serena har varit på en internatskola i Connecticut, och även att alla hennes ”vänner” på Manhattan kanske inte är så glada över att hon är tillbaka som de borde vara.

Böckerna om ”Gossip Girl” var ursprungligen tänkta att bli en film med Lindsey Lohan i huvudrollen. Detta filmprojekt blev dock aldrig av, och Schwartz och Savage tog då över projektet. De hade tidigare erfarenhet av att skapa tonårsdramaserier för tv från bland annat The O. C.Goosip

Mottagningen av serien var till en början blandad, kanske till stor del beroende på att förväntningarna var mycket höga, då böckerna som serien baserades på var verkliga bästsäljare. När man nu ser tillbaka går det dock inte att förneka att serien var en stor framgång, då den har fått åtskilliga utmärkelser och nomineringar, och bland annat har vunnit 18 stycken Teen Choice Awards.

Om du inte har tittat på Gossip Girl än, har du mycket att ta igen, då det för tillfället finns sex säsonger av serien, med sammanlagt 121 avsnitt. Det finns med andra ord alla möjligheter att anordna ett Gossip Girl-maraton över en helg. Innan du ger dig in på ett sådant projekt är det dock viktigt att se till att du har en bekväm soffa framför tv:n, där du kan tillbringa många timmar utan att få träsmak. Du hittar soffor för alla smaker och tillfällen på Furniturebox.se.

 
 
 
videozoom