Kungligt skvaller

Skvaller om de kungliga har förekommit under alla tider. I Sverige var det fram till år 1948 en brottslig gärning att smäda eller förtala kungahuset det kallades majestätsbrott. I beaktande av alla skvallertidningar vari även kvällspressen är en del idag har det tydligen blivet tillåtet. I skrivande stund, maj 2015, skrivs det spaltmetrar om den blivande prinsessan Sofia och prins Carl Philip. Var ska de bo? Den intresserade kan läsa om kungligt skvaller genom tusen år, vilket även är en boktitel med underrubriken; En annorlunda bok om svensk historia. Skriven Sven Eric Barck (1918 – 2008).

 

Bröllop & kungligheter
Skvallret om det svenska kungahuset är ett tveeggat svärd. Kungabarnen, kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine som båda redan ingått äktenskap har sannolikt lett till en uppgång av skvallertidningarnas upplageuppgång då de nu också kan skriva och skvallra om de respektive prinsessornas makar. Prins Daniel tycks ha smugit sig in i svenska folkets famn med sin kärleksförklaring till sin då nyblivna hustru under bröllopsmiddagens tal till henne. Medan Madeleines make Christopher O’Neill, om än han var mycket berörd under vigseln, granskas hårdare av medierna. Hans popularitet är det därmed något svårare att mäta.Kungligt skvaller 2

 

 

Kungabarnen en hit
Skvallerpressens juvel torde vara prinsessan Estelle, dotter till kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Redan som liten kom prinsessan Estelle att blir stilbildande liksom engelska kungahusets prins George. Så fort prins George visas upp för den kungavänliga allmänheten i England, lär kläderna han bär säljas slut i de affärer som för dem. Prins William och hans fru Kate fick en dotter på lördagsmorgonen den 2 maj 2015. Namnet den lilla prinsessan fick är Charlotte Elizabeth Diana. Hon kallas för prinsessan Charlotte. Fast det var till drottning Elisabeth som prins William talade den nya sessans namn först, som sig bör i kungliga kretsar.

Prinsessan Madeleines och Christopher O’Neills’ dotter Leonore, är prinsessa och hertiginna av Gotland. Prinsessan Leonore vänta på att bli storasyster i juni månad 2015.

 

Kommer den händelsen att krocka med morbror Carl Philips bröllop med fröken Sofia Hellqvist? Royalisterna håller andan i spänd förväntan …

 
 
 
videozoom