Paradise Hotel

Paradise Hotel är en ursprungligen amerikansk dokusåpa vars koncept har sålts till en rad andra länder, däribland Sverige. Som så många dokusåpor är Paradise Hotel både en plats där deltagarna skvallrar om varandra, och där resten av världen skvallrar om deltagarna. Eftersom hela programidén går ut på det sociala spelet och att gå bakom ryggen på varandra, är det inte förvånande att inspelningsplatsen blir en grogrund för baktaleri och rykten. Till skillnad från många andra dokusåpor finns det nämligen inga tävlingsmoment i Paradise Hotel. Hela konceptet går istället ut på att det gäller för deltagarna att stanna kvar på ”Paradise Hotel” (som är ett vackert och lyxigt hotell någonstans i världen med varmt och soligt klimat) så länge som möjligt genom att hitta en ”rumskamrat” av motsatt kön. Om man inte har lyckats har man en vecka på sig att övertyga någon att byta rumskamrat innan det är dags att lämna Paradise Hotel. Detta leder naturligtvis till allianser och till svek av allianser, liksom en mängd känslor, bråk och tårar. Allt drama ringas in av alkohol, fest och sex.resort-846075_960_720

Den första säsongen av den svenska versionen av programmet sändes år 2005, två år efter att dokusåpan först haft premiär i USA år 2003. Sedan dess har ytterligare sex säsonger producerats och sänts, och år 2014 vann Paradise Hotel Sverige Kristallen i kategorin ”Årets dokusåpa”. Trots dess framgångar (eller kanske på grund av dem) har programmet flyttat runt bland de svenska kanalerna sedan det introducerades. TV4 var den första kanalen som sände det, och sedan dess har Paradise Hotel haft sin hemvist i TV400, TV6 och TV3.

Många tittare skulle sannolikt säga att deltagarna i Paradise Hotel inte visar sig från sin bästa sida, utan ofta framstår som självupptagna och ytliga. Om du känner att du har den motsatta reaktionen när du befinner dig framför en kamera, och strävar efter att visa dig från din bästa sida, kan Next U vara något för dig. Next U är ett rekryteringsföretag i Stockholm som presenterar kandidater i videoformat. Du bör med andra ord kontakta dem om du söker jobb och tror att du kan uttrycka dig bättre på film än du kan i skrift.

 
 
 
videozoom