Perez Hilton

Perez Hilton heter egentligen Mario Armando Lavandeira, Jr., men är känd för allmänheten som Perez Hilton, ett namn han tagit själv och som anspelar på namnet Paris Hilton. Perez Hilton syns idag i många kanaler, bland annat i tidningar och i tv, men den kanal där han sannolikt känner sig mest hemma, och där han också började sin karriär, är i sin blogg. På bloggen behandlar han skvaller om kändisar i USA, och lägger upp bilder från tidningar på kändisar, som han sedanhar ritat bilder över eller lagt till pratbubblor och bildtexter. Även om många tycker om att läsa Perez’ blogg, har den också fått mycket negativ uppmärksamhet för dess attityd och för att den tidigare har ”outat” kändisar som enligt Perez är i garderoben, liksom för att den bidrar till att kändisars liv exponeras allt mer i alla former av media.PerezHilton2009

Hilton föddes år 1978 i Miami i Florida. Innan han startade sin blogg försökte Hilton göra karriär som skådespelare. Han innehade också ett flertal olika tjänster som journalist, frilansskribent, mediarelationsassistent, receptionist och redaktör bland annat på GLAAD, en organisation som arbetar för hbtq-rättigheter, på nattklubben Urban Outings och på magasinet Instinct. Enligt Perez själv började han blogga för att ”det verkade lätt”.

Det som skiljer Hilton från många andra skvallerskribenter är att han uttryckligen önskar vara delaktig i kändisarnas värld, och att han har en mer personlig relation med många av dem. Det blir tydligt på hans blogg att han favoriserar vissa kändisar, som Lady Gaga och Sophia Bush, medan han aktivt motverkar andra kändisar, som Vanessa Hudgens och Taylor Momsen. Detta har varit en annan motivering för kritiken som riktats mot hans blogg – att hans närhet till kändisarna leder till att han inte kan skriva objektivt om dem.

Eftersom skvallertidningar och skvaller generellt ses ned på i samhället, är det för många ett så kallat ”guilty pleasure” att läsa skvaller, det vill säga något man tycker är roligt men skäms för att man gillar. Om du helst vill vara ifred från familj och vänner när du läser Perez Hiltons blogg eller en och annan skvallertidning, kan ett litet attefallshus på tomten vara lösningen. Då får du din egen privata vrå, där du kan gotta dig i det senaste kändisskvallret utan att skämmas.

 
 
 
videozoom