Skvallertidningar i Sverige

Många vill inte erkänna att de gillar att läsa en skvallertidning då och då, men ändå står man där och sneglar på löpsedlarna i kassakön när man ska handla middagsmat. Oavsett om du öppet kan stå för att du gillar skvaller eller ej, finns idag ett stort utbud av skvallertidningar i olika former och prisklasser. Vissa har valt att profilera sig som till exempel “Svensk Damtidning” som fokuserar på att skriva om kungafamiljen och kungligheter, och andra skriver mer allmänt om kändisar och kändisskvaller. Exempel på det sistnämnda är Aftonbladets tidning “Klick!”.

Varför gillar vi skvaller?

photo-1461280360983-bd93eaa5051bAtt dejting på internet är ett bra sätt att träffa nya människor på – det kan de flesta vara överens om. Skvaller fungerar faktiskt lite på samma sätt, det är ett sätt att känna gemenskap och binder oss samman som grupp. Oavsett om du gillar att prata om det senaste som hänt med din bästa vän, arbetskamrat, familj en större grupp människor så stärker det “vi”-känslan att få prata om andra. Det kan kännas lite skamset att erkänna för sig själv kanske, men du har säkert märkt att du känner en starkare gemenskap om du får prata med någon om vad andra runt omkring er har gjort eller sagt? Oroa dig inte, det är en naturlig, social impuls som stärker ens identitet som individ eller grupp när man får definiera andra genom att prata om dem. Att dessutom skvallra om kändisar kan vara ännu mer lockande då det kan kännas lättare – ni känner ju inte varandra!

Köpa lösnummer eller prenumerera

Det kan vara svårt att välja bland alla skvallertidningar som handlar om skvaller i Sverige. Ibland kan man fångas av en rubrik eller ett kort på framsidan, och redaktionerna är ofta mycket duktiga på att veta hur de ska locka gamla eller nya läsare att köpa just deras tidning. En god idé om du köper skvallertidningar regelbundet kan vara att jämföra prenumerationspriser. Ett lösnummer av en skvallertidning kan idag kostar allt från 15 kronor till upp emot 60 kronor, och det kan bli ganska dyrt i längden om du köper en sådan tidning varje vecka eller oftare. Många magasin har då och då erbjudanden för nya prenumeranter, där du kan få gratis nummer eller gåvor så som exempelvis ett klädesplagg, smink, necessärer, inredningsprylar och så vidare. Håll utkik på deras hemsidor eller i själva tidningen efter ett sådant erbjudande om du vill spara in pengar. Se upp bara så att prenumerationen inte löper vidare automatiskt om du är ute efter endast några få nummer av tidningen!

 
 
 
videozoom