Rykten och skvaller

Det finns inte någon som är så pass duktig och van i dett ämne som de så kallade skvallertidningarna. När det första skvallret kom är det nog ingen som riktigt vet. Däremot finns det ett avsnitt i serien Lilla huset på prärien som utspelar sig mellan sent 1800-tal till tidigt 1900-tal, som handlar om att de fått en journalist som bosatte sig i staden.

Det är en kvinna som ofta brukar skvallra på befolkningen som skriver sin egen spalt i tidningen som hon kallar för Harriets happenigns. Denna spalt skriver hon varje dag och det är rent skvaller om befolkningen som hon har tjuvlyssnat på. Idag finns det faktiskt tidningar som endast livnär sig på skvaller och rykten. I denna artikel kommer niatt kunna läsa om dem och hur de startade.

Hänt i veckan och Hänt extra

Detta är en veckotidning som skapades år 1964. År 1996 lades tidningen ner för att istället ge plats åt tidningen Se och hör. Den tidningen gavs ut i Sverige, Danmark och Norge. År 2014 lades Se och hör ner för att ge plats åt Hänt i veckans återkomst. Hänt i veckan är en veckotidning som har fått ett rykte om att sprida skvaller och osanning. Detta är för att de oftast skriver rykten om kändisar som inte är sant, eller som kändisarna inte vill det ska komma ut.

Hänt extra är en tidning som också ges ut av Allers. Även denna veckotidning skriver skvaller som inte är sant om kändisar. Det var bara för någon vecka sedan som tidningens omslag påstod att Sanna Nielsen skulle ha barn men om du läste inne i tidningen, fick du veta att det inte alls var sant och att den bara var en av Regina Lunds “syner”. Sanna gillade inte alls att de skrivit så om henne och det hela slutade med att hon stämde tidningen.

Svensk damtidning

Allt skvaller och rykte behöver inte vara osant. Det finns tidningar som ägnar sig åt så kallade bra skvaller. Bra skvaller kan handla om ett griftermål bland de kungliga, som inte har kommit ut till allmänheten ännu. Det kan också handla om saker som vi vet är sant men som vi fick veta av

svensk damtidning först. Denna veckotidning skapades år 1889 och målgruppen för tidningen på den tiden, var unga och nygifta kvinnor.

Idag skulle den snarare kunna vara riktad till landets pensionärer. Svensk damtidning har alltid det senaste skvalltret om kungafamiljen. Tidningen blev nämligen mer och mer populärt efter Victoria och Daniels bröllop i juni 2010. Efter det har de fortsatt att uppdatera sina läsare med nyheter om kungafamiljen. År 1992 tog Allers över även denna tidning. Allers har hand om de flesta veckotidningar. Ibland kan man hitta annonser om olika företag och tjänster, bland annat distriktstandvarden.se i dessa tidningar.

 
 
 
videozoom